Cadenca

Informações:

Synopsis

ENJOY

Episodes

 • УРАЛСКА ОСКОРУША

  03/03/2019 Duration: 04min

  О Оскорушо, Оскорушчице,,, помогни му......

 • WHAT IT IS TO BE OLD

  03/03/2019 Duration: 04min

  Orson Welles

 • ТИН УЈЕВИЌ

  03/03/2019 Duration: 04min

  рецитира Шербеџија

 • РАДОВАН ПАВЛОВСКИ

  03/03/2019 Duration: 01min

  ... и во петлини доба не ќе стигнам дома

 • СЕПТЕМВРИ

  02/03/2019 Duration: 02min

  Жолти лисја зеленило кога гасат,долг залез од светлоста златна, ми го бистрат погледот од водата матна....

 • RAGACINA

  02/03/2019 Duration: 01min

  КАПКА ... падна капка роса, зрно мало со рујна мала коса...

 • ОРЕЛ

  02/03/2019 Duration: 03min

  сокол од раката летна, кој го пратив тамо ојде, веднаш се врати, на раката ми слета, од каде летна, повтор ко се врати мене пак ме сретна...

 • ВИСОК ЛЕТ

  02/03/2019 Duration: 03min

  на високо кога седам, мислам се можам и се гледам...

 • Dmitri Shostakovitsh

  17/02/2019 Duration: 03min

  romance

 • ШТРК

  15/02/2019 Duration: 10min

  Ѕирка светло ноќта бега, светлото ја светна во светлина своја, не бил само мигот, ноќта стана вечно бела, од зајди до изгреј засекогаш и сега, сонце, зрак-кој ли ќе му бега? ШТРКОТ НА СЛИКА ГО ВИДОВ УШТЕ НЕ МИ Е НА ЈАВЕ, КОЈ ШТРКОТ НА СЛИКА ОД ЈАВЕ ГО СКИНА? МИ ГО ПОКАЖА КАТЕРИНА,,, Во окото солза, солзата од радост блика, во гнездото птица само пој ти клика Род од родот лоза горе вие, лозницата кон врвот како денот врви, зрно и зрнце, дали едно или две се, ни третото од никој таа не го крие Штркот бел е, клунот му е голем, гледам ли, да, да, гледам, штрчињата во гнездото ги чува, ветрецот со лад пак ними ги дува Нели се врати од тогаш ко го снема, појди дојди повтор пак ќе лета и убост ќе враќа, пак не ќе го земат од гнездото свое, светлото не е,темнина,,,да таа тоа ќе е, во гнездото вишно...... светлината сјајна стално ќе го грее Во оваа небиднина глува, татнежот што одамна го снема, бука повтор од тишина го зема Штркот се врати, гнездата празни повтор штркој греат, глеј, штрчињата лет што почнаа да

 • ARSEN DEDIC ... KRAGUJEVAC GRAD

  05/02/2019 Duration: 03min

  Muzika

 • Djuza Stoiljkovic

  05/02/2019 Duration: 04min

  Muzika,,,

 • Jos jedan prode Dan,,,

  05/02/2019 Duration: 03min

  Evergreen, Duza Stoiljkovic... Arsen Dedic...

 • KORNI GRUPA

  05/02/2019 Duration: 02min

  Kukavica, Bata Kovac

 • LOVAC I KOSUTA

  05/02/2019 Duration: 03min

  Плави оркестар , музика

 • Plavi orkestar, + Ja

  05/02/2019 Duration: 04min

  Песни